ONAFHANKELIJKE OMBUDSDIENST KINDERRECHTEN

Wie zijn wij en hoe besteden we ons geld? De onafhankelijke ombudsdienst voor kinderrechten is een actie van burgers die de Belgische overheden willen dwingen het verdrag voor kinderrechten na te komen. Wij krijgen geen overheidssteun en zijn volledig afhankelijk van giften om rechtszaken te financieren. Omdat we transparantie belangrijk vinden, delen we op deze pagina alle nuttige informatie over wie we zijn en wat we met het opgehaalde geld doen.

Hoe besteden we ons geld?

Het ingezamelde geld dient om de juridische kosten, de werkingskosten van de vzw en de kosten voor de communicatie en fondsenwerving te dekken. Het is onmogelijk om te voorspellen hoe lang de rechtszaken zullen duren en hoeveel ze precies zullen kosten.

Wie zet zich in voor de ombudsdienst?

Vzw werd in 2019 opgericht door bezorgde burgers die actie wilden ondernemen tegen het kwakkelende Belgische kinderrechtenbeleid.

Een team van experts

Een team van experten in jeugdrecht, onderwijs, hulpverlening, gezinsondersteuning, ...

Een raad van bestuur

De raad van bestuur bestaat uit 2 leden. Zij zetten de strategische lijnen van de ombudsdienst uit en werken onbezoldigd.

Vereniging Zonder Winstoogmerk

De ombudsdienst is een vereniging zonder winstoogmerk. Transparantie vinden we belangrijk en vanzelfsprekend.

Overdracht van beveiligde gegevens

Alle financiƫle informatie die via onze website ingegeven wordt, is beveiligd. Wij bewaren geen enkele gevoelige financiƫle informatie op onze servers.

Bescherming van de privacy

Wij delen uw persoonlijke gegevens niet, behalve indien u ons een duidelijke toestemming hebt gegeven. Download onze privacyverklaring.