Vandaag de statuten neergelegd van de vzw, het was een harde noot om te kraken 😅

Het begon allemaal in mijn kinderjaren, toen iedereen rondom mij bleef falen. Zowel ouders, ons onderwijs, de hulpverlening, alsook ons rechtssysteem. Toen ik ging werken in de hulpverlening werd me pijnlijk duidelijk waarom men op zo’n grote schaal faalt om voor kinderen op te komen. Iedereen gaf elkander de schuld, verantwoordelijk waren ze allemaal. De hiaten zodanig groot dat we nog eens veertig jaar gaan aanmodderen. Ik nam mijn ontslag bij Kind en Gezin en schreef een boek.
De andere kant Van het verhaal gaat over een meisje dat opgroeit in België en hoe ze aanloopt tegen de muren van onze moderne samenleving. Wat betekent dit precies voor vele kinderen die in vreselijke situaties opgroeien, waarin hun ontplooiing ondermijnt wordt? Hoe dit zich reflecteert in het latere volwassenen leven is vaak intriest en schrijnend te noemen.
Kinderen verdienen het prioriteit te krijgen boven alle andere wetten die hun ontwikkeling ondermijnt en hun welzijn niet voorop stelt. Wetswijzigingen en aanvullingen zijn noodzakelijk.

Sinds 2012 tracht ik deze hiaten zichtbaar te maken op alle niveau’s. Via gastlessen en lezingen was een prachtig begin 🍀 We gaan niet enkel adviseren en bemiddelen, we gaan doorbreken daar waar men faalt ten aanzien van kinderen. Dit is wat ons anders maakt dan alle andere diensten, wij stoppen niet zolang kinderen en kinderrechten geen prioriteit krijgen 💞🤞🏻

Onderweg om kinderrechten te behartigen op alle niveau’s, op weg naar verandering omdat kinderen dit verdienen ✍🏻

De bouwstenen kennen is noodzakelijk bij kinderrechten. Focus leggen op kinderen en hun rechten noodzakelijk 🥰 ik zie mogelijkheden tot verandering 🤓